Harrastetaksia pilotoidaan Turussa 13.5. - 31.5.2019 arkipäivisin klo 14 - 21. Palvelun käyttö on pilotin aikana maksutonta. Huomioi kuitenkin, että autojen saatavuus on rajallinen, joten kyytiä ei voida taata kaikille halukkaille. Suosittelemme tilaamaan matkat ennakkoon viimeistään edellisenä päivänä klo 20 mennessä. Matkoja voi koittaa tilata myös samalle päivälle.

1. Lataa ilmainen Kyyti-sovellus puhelimeesi Google Play -kaupasta (Android) tai AppStoresta (iOS).
  2. Rekisteröidy käyttäjäksi syöttämällä joko oma tai Harrastetaksia käyttävän lapsesi sähköpostiosoite sovellukseen.
  3. Vahvista käyttäjätilisi sähköpostiin lähetetystä rekisteröitymisviestistä löytyvästä linkistä tai syötä viestissä annettu PIN-koodi sovellukseen.
  4. Tallenna sovellukseen puhelinnumero. Kuljettaja voi tarvittaessa olla puhelimitse yhteydessä sinuun tai lapseesi. Puhelinnumeroa ja muita tilin asetuksia pääset myöhemmin muokkaamaan sovelluksen etusivun vasemmasta yläkulmasta löytyvästä valikosta.
  5. Rekisteröidy Harrastetaksi-kokeiluryhmään, jolloin pääset tilaamaan Harrastetaksia maksutta eikä sovellukseen tarvitse silloin tallentaa maksuvälinetietoja. Ryhmään liittyminen tapahtuu valitsemalla etusivun vasemmasta yläkulmasta löytyvästä valikosta “tili”  ja tämän jälkeen “liity ryhmään”. Syötä avautuvaan ikkunaan ryhmäkoodi Treenikyyti. Syötä vielä lapsesi nimi ja puhelinnumero (jos et sitä vielä tehnyt) sekä urheiluseuran tai harrastusyhteisön nimi, johon lapsen on tarkoitus kulkea Harrastetaksilla. Jos seuroja on useita, voit kirjoittaa nämä kaikki kenttään.
  6. Vanhempi ja lapsi voivat kirjautua samalle käyttäjätilille. Jos vanhempi rekisteröityy sovellukseen omalla sähköpostillaan, lapsi voi kirjautua samalle käyttäjätilille syöttämällä vanhemman sähköpostiosoitteen ja kysymällä vanhemmaltaan PIN-koodin, joka lähetettiin tämän sähköpostiin. Tai sitten vanhempi kirjautuu lapsen käyttäjätilille samalla periaatteella. Näin molemmat voivat nähdä tilaukset omalla puhelimellaan. Jos perheessä useampi lapsi käyttää palvelua, suosittelemme, että kullekin lapselle tehdään oma tili, jotta he näkevät ja saavat ilmoituksia vain omista matkoistaan.
  7. Hae matka syöttämällä määränpää ja vahvistamalla lähtöpiste. Saat matkatarjouksen oletuksella, että lähtö olisi mahdollisimman pian. Jos autoa ei ole saatavilla juuri nyt tai koitat hakea matkaa palveluajan (arkisin klo 14 - 21) ulkopuolella, sovellus kertoo, milloin auto olisi seuraavan kerran saatavilla ja voit hakea matkatarjouksen sen mukaisesti. Matkatarjouksissa voi näkyä myös julkisen ja kevyen liikenteen reittejä, saat lisää vaihtoehtoja näkyviin painamalla matkatarjouksen oikeassa laidassa olevia oransseja nuolia.
  8. Tee ennakkotilaus muuttamalla matkatarjouksen lähtö- tai saapumisaikaa. Kun tilaat matkan harrastuspaikkaan, määrittele aika “saavu viimeistään”-muodossa . Kun tilaat matkan harrastuspaikasta pois, määrittele aika “lähde aikaisintaan”-muodossa. Tilauksia voi tehdä ennakkoon enintään viiden päivän päähän. Ennakkotilaukset tulisi tehdä viimeistään edellisenä päivänä klo 20 mennessä.
  9. Määrittele matkustaja- ja tavaramäärä. Yksi tavarayksikkö vastaa normaalia matkalaukkua ja voi olla esim. jääkiekkokassi. Sylissä tai jaloissa kulkevia laukkuja ei tarvitse ilmoittaa.
  10. Varmista, että maksutavaksi on valittu “Harrastetaksi”.  Kaikki kokeiluryhmään liittyneet saavat pilotin ajaksi käyttöönsä 100 euron krediititin (budjetin), jolla voi tilata Harrastetaksi-matkoja.
  11. Vahvista tilaus pyyhkäisemällä oikealle.
  12. Heti-tilaukset varmistuvat viimeistään 5 min kuluessa tilauksesta, jonka jälkeen sinulle ilmoitetaan auton numero ja tarkka aika, tai saat ilmoituksen, että autoja ei ole saatavilla.
  13. Ennakkotilaukset varmistuvat edellisenä iltana klo 20, mikäli tilaus on tehty sitä ennen. Jos tilaus ei mahdu millekään autolle, saat viimeistään noin klo 20 ilmoituksen tilauksen peruuntumisesta. Jos teet ennakkotilauksen seuraavalle päivälle klo 20 jälkeen tai samana päivänä, tilauksen mahdollisesta peruuntumisesta ilmoitetaan vasta noin tuntia ennen matkan alkua.
  14. Tarkka noutoaika ilmoitetaan viimeistään noin 10 minuuttia ennen aikaisinta mahdollista noutoaikaa. Tämän jälkeen auton saapumista voi myös seurata sovelluksen karttanäkymässä. Ennakkotilauksissa Harrastetaksin lähtöaika ilmoitetaan alunperin joustavana (20 min aikaikkuna). Joustolla varmistetaan, että samaan suuntaan matkaavien yhdistäminen samaan autoon on mahdollista, mikä on edellytys normaalia taksipalvelua edullisemmalle hinnoittelulle.
  15. Voimassa olevat tilaukset löytyvät sovelluksen etusivun oikean alakulman lippuikonin alta.
  16. Jos haluat, että harrastuskaveri noudetaan reitin varrelta, kehota kaveria rekisteröitymään Kyyti-sovellukseen ja tekemään oma tilaus tai tee tilaus hänen puolestaan samalla määränpäällä ja saapumisajalla. Järjestelmä yhdistää tilaukset automaattisesti, mikäli autoissa on tilaa ja aikataulu sen sallii.
  17. Harrastetaksin palvelualue näkyy Kyyti-sovelluksen etusivun kartalla oranssilla värillä. Palvelualuetta voidaan muokata kokeilun kuluessa tarpeen mukaan.

Ongelmatilanteissa Kyydin asiakaspalvelu auttaa sinua joko sovelluksen kautta, tämän sivun oikean alanurkan chatista tai sähköpostitse [email protected]. Voit myös soittaa sovelluksesta kuljettajalle, kun auton numero on tiedossa.