Lapsen on oltava ilmoitetun aikataulun mukaisesti ilmoitetussa hakupaikassa. Tarkistakaa aikataulu ja hakupaikka aina sovelluksesta aamulla tai edellisenä iltana, koska aikatauluun on saattanut tulla muutoksia.

Sovelluksen käyttäjä (huoltaja ja/tai lapsi itse) saa notifikaation 5 minuuttia ennen lapsen kyydin noutoaikaa. Tarkista, että puhelimesi sallii notifikaatiot.

Auton tunnistaa etulasissa olevasta NääsMaaS-logosta (ks. kuva alla). Logon yhteydessä on erikseen auton nimi, joka kerrotaan sovelluksessa matkalipun tiedoissa. Autot ovat joko minibusseja tai tilatakseja.

Auton kuljettaja ottaa lapset vastaan ja kuittaa heidät kyytiin nimilistan mukaisesti. Ohjeistattehan lapsia ilmoittamaan oman nimensä kuljettajalle autoon noustessa. Kun lapsi on kuitattu kyytiin, tieto päivittyy sovellukseen.

Mikäli lasta ei näy sovittuna aikana hakupaikassa, kuljettaja ei odota eikä soita perään. Kuljettaja merkitsee, että lapsi ei saapunut, ja tieto päivittyy sovellukseen ja siitä tulee notifikaatio puhelimeen. Huoltaja voi tällöin olla lapseen yhteydessä ja selvittää tilanteen. Ensimmäisellä viikolla kuljettaja kuitenkin soittaa yhden kerran ilmoitettuun ensisijaiseen numeroon.

Lapsen tulee odottaa rauhassa pysäkillä, vaikka autoa ei näy ilmoitettuun kellonaikaan mennessä. Jos kyyti ei ole tullut 10 minuutin kuluessa ilmoitetusta ajasta, pyytäkää lastanne olemaan yhteydessä huoltajaan ja huoltaja edelleen NääsMaas-päivystykseen.

Lapsi ei voi mennä toiseen autoon (esim. kaverin perässä). Kouluilla saattaa samaan aikaan liikennöidä myös muita autoja, esim. koulukyyteihin tarkoitettuja autoja. Myös harjoituksista palatessa harjoituspaikan edessä voi olla samanaikaisesti useita autoja. Ohjeistakaa lapsi tarkistamaan auton nimi huolellisesti.

Harjoituspaikoilla seurat ovat vastuussa harjoitustoiminnasta ja lasten siirtymisestä kuljetuksiin.