Kyyti - sovelluksen avulla on mahdollista ostaa lippuja Porvoon alueella toimivaan Kyläkyyti - palveluun.

Tämä uudenlainen liikennepalvelu yhdistää taksi- ja bussimatkan piirteitä. Voit tilata matkan kotioveltasi Porvoon keskustaan tai keskustasta kotiin arki-iltaisin klo 17.30–21.30 välisenä aikana. Samaan suuntaan tehtyjä tilauksia saatetaan aikataulun salliessa yhdistellä samoihin autoihin tehden näin matkustamisestasi nopeaa, tehokasta ja mukavaa! Palvelu toimii Porvoon keskusta-alueen ja pohjoisten kylien välillä syyskuusta 2019 toukokuun 2020 loppuun.

Kyläkyydin toiminta-alue :

Kyydin tilaaminen :

Kyläkyyti tilataan ja maksetaan mobiililaitteeseen ladattavalla Kyyti-sovelluksella,
pääset lataamaan sovelluksen allaolevista linkeistä :

Kyydistä maksat matkan pituudesta ja mahdollisesta kausilippualennuksesta riippuen vain 2,5 – 8,6€.  Sovellus näyttää lopullisen, sitovan hinnan aina ennen tilauksen vahvistamista.

Kyytiä tilatessa syötä sovellukseen lähtöpaikan ja määränpääsi osoitteet sekä toivottu matkustusaika. Voit tilata Kyläkyydin joko välittömään käyttöön tai jopa 5 vuorokautta ennakkoon! Ennakkotilaus on hyvä tapa varmistaa Kyläkyydin saatavuus haluamananne ajankohtana.

Tilatessasi saatat saada normaalin Kyläkyydin lisäksi myös Kyläkyyti Eko - tarjouksen. Kyläkyyti Eko -palvelussa etsitään mahdollisuuksia yhdistää tilauksia jo olemassaoleviin reitteihin ja valitsemalla Ekon voit joustaa matkasi ajankohdassa. Eko - matkaa etsitään muutama tunti syöttämäsi hakuajan ympäriltä ja hinta on normaalia Kyläkyytiä edullisempi.

Kyläkyyti Ekoa suositellaan käytettäväksi siten, että matkustaja on itse tilannut matkan ja voi seurata toteutuvaa aikataulua sovelluksesta, sillä noutoaika tarkentuu vasta lähempänä matkan alkua.

Voit tilata Kyläkyydin myös ilman Kyyti-sovellusta soittamalla kuljetusyhtiölle arkisin klo 13–15 numeroon 019 524 3993 aikaisintaan 5 vuorokautta ennen matkaa. Puhelimitse tilatut matkat maksetaan kuljettajalle käteisellä.

Kyläkyydin palveluntarjoajana toimii Oy Kaj Forsblom Ab.

Kausilippualennuksen käyttöönotto :

Itä-Uudenmaan seutulipun sekä Porvoon kausilippujen omistajat saavat Kyläkyydin hinnasta 30% alennuksen liittymällä omistamansa kausi- tai seutulipun mukaiseen ryhmään. Ryhmään liittyminen tapahtuu valitsemalla alkunäkymän vasemman yläkulman valikosta "Tili" ja tämän jälkeen "Liity ryhmään" ja syöttämällä pyydetty lipun mukainen ryhmäkoodi sekä muut tarvittavat tiedot.

Mikäli käytössä on Porvoon paikallisliikenteen kausilippu, koodi on PKAUSI19.

Mikäli käytössä on Itä-Uudenmaan kausilippu, koodi on ITÄUUKAUSI19

Lahjakortit :

Palvelupiste Kompassista voit ostaa Kyläkyyti-matkoja varten lahjakortin arvoltaan joko 30 tai 60 €. Lahjakortin avulla voit ladata sovellukseen matkarahaa etukäteen. Saat lahjakortin arvon käyttöösi valitsemalla alkunäkymän vasemman yläkulman valikosta "Lisää koodi" ja tämän jälkeen syöttämällä lahjakortissa ilmoitettu koodi sille osoitettuun sarakkeeseen. Lahjakorttien avulla voit käyttää palvelua ilman luottokorttia joten esimerkiksi lapsen käytössä olevaan Kyyti- sovellukseen ei enää tarvitse syöttää oman kortin tietoja.