Lataa Kyyti-sovellus Google Play- tai App Store -sovelluskaupasta ja rekisteröidy käyttäjäksi.

Tallenna sovellukseen puhelinnumerosi, jotta kuljettaja voi tarvittaessa ottaa sinuun yhteyttä.

Kyläkyyti Ekoa voit kokeilla maksutta. Normaalihintainen Kyläkyyti maksetaan sovelluksella tilauksen yhteydessä. Sitä varten täytyy valita maksutapa (debit- ja credit-maksukortit, Apple Pay tai Google Pay).

Etsi reitti, ilmoita matkustajien (ml. lasten ja saattajien) sekä matkatavaroiden määrä. Sovelluksella ei voi toistaiseksi tilata pyörätuolipaikkaa. Jos tarvitset pyörätuolipaikan, tilaa puhelimitse tavallinen palveluliikennematka, lisäohjeita täältä.

Sovellus kertoo, onko palvelua tarjolla haluamaasi aikaan. Voit koettaa tilata matkan joko heti tai ennakkoon (aikaisintaan viisi päivää ennen matkan ajankohtaa).

Sovellus ilmoittaa kyydin alustavan noutoajan,  joka tarkentuu myöhemmin. Kyläkyyti perustuu matkustajien mahdollisuuteen joustaa reilusti matkan lähtö- tai saapumisajassa, jotta eri asiakkaiden matkoja voidaan sovittaa tehokkaasti yhteen.

Näet reaaliajassa päivittyvän tarkan noutoajan sovelluksessa viimeistään 10 minuuttia ennen aikaisinta mahdollista noutoaikaa. Tämän jälkeen voit seurata auton saapumista sovelluksen kartalla.

Ole noutopaikassa ilmoitettuna aikana. Jos kuljettaja ei löydä sinua, hän yrittää ensin soittaa sovelluksessa ilmoittamaasi numeroon. Auto ei kuitenkaan voi odottaa asiakkaita kovin pitkään, koska sen pitää pysyä muille asiakkaille lupaamassaan aikataulussa.

Kerro matkalippusi numero kuljettajalle.

Matkan jälkeen näet kuitin tilaushistoriassa ja voit lähettää sen sähköpostiisi.

Kyydin voi peruuttaa etukäteen maksutta. Peruuttamatta jätetystä matkasta veloitetaan Kyläkyydin normaali hinta.

Kurun Kyläkyytiin pääset tutustumaan tarkemmin täältä.

Kyläkyyti-tilaukset ajetaan Kurun palveluliikenteen autoilla ja sosiaalihuolto- ja vammaispalvelulain kuljetuksilla, mikäli asiakkaan matka voidaan sellaiseen yhdistää. Kuljetuskapasiteettia on siksi rajallisesti, eikä kyytien yhdistely ole valitettavasti aina mahdollista. Sovellus kuitenkin kertoo selkeästi, onko ilmaista kyytiä tarjolla haluamaasi aikaan.